ASSLAMUALAIKUM

Bersempena dgn bulan ramadan yg mulia nie... company aku dgn baik nyer bwak kami suma  mkn dekat hotel Crystal Crown. So aku msti la x melepas kan peluang nie... so aku bawak jgk anak dgn en suami...walau pon orng lain sumer x bwak family aku xkesah.. peduli apa aku nk bawak en suami n anak aku kan... lagi pon boleh jer... aku bayar kot bukan x bayr... hehehe

Yallah masa smpai tu tngk makanan ya allah bukan men terluiq lagi... mmg nmpak suma sdap terutamnya kambing golek tu... fuuuhhhhhh en suami makan smpai sakit kaki berhari2... tu la aku ckp jgn nk mkn jgk... kang dah dpt bala... sakit kaki smpai xleh tido malm... sian en suami...

Apa pon mmg best la... bukan x pnh  mkn kat hotel pon sbnrnyer... pnah jer... heheh tp boleh wat perak plak kan... hehhhehehehe








ok bye ..peace yoooo!!!1

ASSALAMUALAIKUM

21.6.2015 cahaya qaseh kesayangan mama cukup 1 tahun. Syg mama membesar dgn sihat. So kami sbagai ibu bapa nye..xde la wat berfday perty ke apa... just bwak2 dia jalan2 tngk lampu keindahan kota KL.

suka gilasss... cahaya qaseh mama nie tngk lampu2 yg menerangi ibu kota KL....hahaha ceweh ayat x bleh blah. actually kami suma keluar dari siang lagi...

nk dijadikan cerita 20.6.2015 tetiba dtng msg yg x diundang dari...TUTTTTTTTTT!!!!. Alhamdulillah aku xcepat melatah.. sbb bukan jenis aku nk marah2 xde bukti.Kami still happy mcm biasa just it was never happen. Nothing can change our mood tht time. YEhhhh HAppy...


opsss...gambar bwah nie kami bukak puasa dkt kampong Bharu




Asslamualaikum

Tetba rasa femes sekejap blog aku nie... sbb ada orng tolong promosikan BLOG aku nie. terima kasih banyk2 sbb ang dah membuat aku rs mcm nk tulis blog semula setelah sekian lama.

Alhamdulillah hidup aku skng dah semakin nmpka kemajuan nyer. Aku bersyukur dgn suma kurniaan engkau. Berkat usaha aku... aku dah berjaya kuar kan sebijik kereta, Ala kete biasa je. saga tp apa yg penting kereta baru...ok... KERETA BARU. Harap2 berjaya la aku mmbayar kereta nie smpai habis waktu nyer.

Kepada yg mndgki aku kuar kereta tu xpyah la nk dgnki sngt k... sbb Allah dah bg rezeki dekat kita. Masing2 ada rezeki masing2..so xpayah la nk dengki sngt k.... yg penting usaha mau ikhlas n jgn mengungkit. 

So next target aku... aku nk biznes plak.. mklumla aku nie mmg suka berbiznes dr dulu lagi... so aku target pling lmbat awal tahun depan...n pling cepat hujung tahun nie... insyallah k.. doa2 kan. biznes aper tu xtaw lgi..kita tunggu dan lihat.

insyallah jugak aku akan smbung master. tp pasal smbung belajar nie kena pikir msak2 dulu...coz ak kan dah ada ank... tkut nnti xberkesampatan nk melayan princes n hero aku tu...

kepada papa kesayangn mama... papa usaha k... mama doa kan semoga papa akan berjaya dlm hidup papa...n dpt jalan kan tnggungjawab papa sabaik mgkin supaya xdak orng nk mngta belakang papa lgi. ingt duit kita simpan pegi umrah k...luv u sngt2...

k lah . nnti aku update lgi...

Bawak my lil pricess jalan2 coz befday dy 21 june ... mama syg ank mama.. n papa too
semoga bahagia till Jannah k

ASSALAMUALAIKUM....

Setelah sekian lama... akhirnya aku bukak jgk blog aku nie utk menulis sesuatu

ok last entry aku rasanya tahun 2013. lama sngt nie skng dah msuk 2015. Apa dah jd dgn aku sepnjang 2 tahun nie???

AKU DAH KAWEN

DAH ADA ANAK SORANG... hehehe my little princess Cahaya Qaseh


Serius la aku dah kawen... hmmm aku pon mcm x percaya.

 Hmm agak2 sape la nk baca blog aku nie yer.... hmmm xder sape kot... kecuali JANDA GILA tu maybe... hmmmm


K la tu jer.. nnti rajin aku update la lgi...

 
ASSALAMUALAIKUM

RAjin plak aku mengupdate blog nie, so hari tu aku ada ckp mugkin aku akn mnjadi cikgu di slah sebuah sekolah di kedah nie, tp rsnya aku ptt pikir dua kali.. sbb nyer aku xbleh hidup xder internet..arghhhh...sbb nyer sekolah tu di kawasan gulau si, kedah... tiada access internet di sana apa lagi kepada digi broadband. Aku boleh hidup kalau xder tv tetapi tidak kepada internet. RAsanya aku perlu memikir kan aspek dari pelbagai sudut di snie, seperti.... sper nk jg kedai aku kt uptown??? snggup ka aku tinggl orng kesyanagn aku di sni? sngup kah??????? hmmm perlu di pikir kan berkali2 nie.

Apa pon kalau mereka still mengoffer aku lepas nie..aku akan pikir kan dgn lebih mendalam, sbb target aku hnya ingin mencari kerja di sekitar alor star jer xmau la jauh2... n gaji tu kalau boleh rm1200 ke atas ker okie skit. 

Apa pon wish me luck for my job ... wish me luck for my life in 2013... peace.....

ASSALMUALAIKUM

Salam 2013 sumer ....nie 1st entry aku untuk tahun ni. Setiap tahun sepatutnya masing-masing kena ada azam. Aku cuma harap tahun nie, hidup aku lebih baik dari tahun lepas. Terlalu banyak kenangan pahit dan manis yg aku record tahun lepas. Bermacam-macam ragam manusia yang aku handle, tp xper sumer nya adalah proses tok kita mnjadi seorng insan yg berjiwa cekal pada masa akan datang. Apa pon aku masih bersyukur diberi kesempatan tok hidup dalam dunia yang penuh ngn drama, serta di beri kesmpatan tok aku berubah dri keburukan ke arah kebaikan. 

Aku taw aku bukan manusia yg perfect. Bnyak kekurangan dalm dri aku. Tp Aku sentiasa berussha tok menjadi yg lebih baik wlau pon kadang-kadang ada jugak suara2 kecil yang masih mengungkit cerita-cerita lama. Tp xpalah mungkin ini sebahgian dari kisah hidup aku, mugkin jugak sebahagian dari cabaran yg harus aku lalui dlm proses menuju kabahgiaan.

So bersempena tahun baru nie, aku akn cuba berusaha tok memaafkan kesalahan siapa sahaja yg penah wat silap ngn aku, yang memfitnah aku, aku akn berusaha tok memaafkan kesalahan semua orng yang penah mnyakitkan hati aku. Walau pon sbnarnya berat.. akan aku iklas kan diri aku tok memaafkan semuanya. Penting aku tok memaafkan orng lain supaya aku hidup dgn tenang dari perasaan dlm hati yg suka mencaci maki orng... aku perlu bersih kan hati aku... aku perlu tok aku mula kan hidup baru. aku perlu melangkah kedepan ... sudah terlalu bnyk perkara yg aku korban kan tok orng kesayangan aku... sudah terlalu bnyk aku curah kan kasih sayg aku... mgkin dah smpai masa aku perlu berjuang tok hidup aku... grab sgala peluang yg ada... insyallah kalau rezeki aku ada.. mgkin aku akn menjadi cikgu di slah sebuah sekolah di kedah. insyallah... aku harap semoga tahun 2013 akn berahir dgn snyuman. Amin.

JANGAN PERNAH MENCARI MASA SILAM, SEBALIKNYA BERUSAHA MENCARI MASA DEPAN.
ASSALAMUALAIKUM

Penah tak korang rasa yang kadang-kadang diri korang ni pembawa malang kepada orang sekeliling korang??? Aku penah rasa cmtu dulu, sekarang pon kadang-kadang aku rasa benda yang sama. Tapi x sepatutnya kan kita rasa cmtu. kadang-kadang rasa cm "kenapa lah naseb aku ni malang sngt?". Actually xder la malang mana pon kan. Sajer jer nk cakap cmtu. Nak bagi puas hati sendiri.

MAcam aku ... kadang2 memang la rasa cm diri nie malang jer. Yelah nak pegi meniaga jer.. hujan la... geberator problem la... payung patah la....keta rosak la... ish.. ada jer bnda yang x kena. Padahal Allah uji kita, patut nya kita rasa berterima kasih sb di datang kan ujian2 yang mcm nie... tu tanda nyer Allah sayng kan kita kan?? x gitu... or maybe sbb kita nie leka dengan duniawi... so dia uji kita supaya kita akan ingt DIA walau pon time tu kita ingt dy time ssh... sekurang2 nya... kuar di mulut " YA ALLAh" kan.. bukan nyer keluar segala lan^&8 bagai kan....

Kadang dia ssh kan kita jalan nie...tp dia senang kan kita dgn lagi satu jalan. xgitu ???

aper pon... jgn mudah myerah kalah... jgn mudah melatah... apa jd pon wat yg terbaik.. supaya kita xkn mnyesal kemudian hari ... yang paling penting jgn wat jahat ngn orang.. biar la apa orng nk ckp yang penting kita taw, family kita taw dan Allah tau. berdoa yang terbaik :)

Powered by Blogger.