perAngai Pelik-peLik

perAngai 
Pelik-peLik

Assalamualaikum :)

mulut dah merah menyala mcm orng asli pon ada. Tp aku suka. :) 


Aku xleh tido...arghhhh ssh nyer mau tido awal nie...kalau ada ubt tido kan snng...sng2 jer aku dah tido...tp mn nk dpt...huhuh. Aku ni sometime pelik skit... xder pelik la sngt still kalau orng tngk aku nmpak cm normal lagi.. huhu bkn cm orng gila tepi jalan yg jalan nmpak bontot 2...no no no aku bkn cm2... aku da pernagi yg kdng2 wat orng gram ngn aku...huhu bkn sngaja okie...tp x d sngajakn jer....


1st aku mmg pelupa tahap gaban... kadng2 je la... sbb mungkin aku nie bnyk berangan... nk jd kan cerita...time aku dok kapel2 dulu... mesti la kuat bergayut kan... smpai dlm toilet pon hp kt telinga lagi...ish3 per nyer prangai la muda mudi zaman skng nie... k la satu hari 2 batery aku mmg low giler..then aku still bergayut lagiii...smbil aku bergayut aku msuk la toilet...time 2 aku dok hostel... then time aku tngh dok sebok bercintan cintun bergayut 2...bateri aku lup... huhuhuhu... so aku pon pikir la jpg g msuk bilik nk charge hp nk kol blik... tah cmner tah bila dh smpai bilik aku lupa langsung pasal hp aku... aku x charge pon. aku biar jer cm2... smpai la aku bkk laptop n ym then tetiba "BUzz" rupe2nyer cik abag yg buzz aku... marah2... ckp aku pehal tetiba off hp... Ya allah sumpah aku lupa yg aku tngh ckp ngn dy td... cept2 aku charge hp n kol dy blik... masa 2 dah lebih 2 jam dah aku biar cik abag terpinga2, tertanaya2, marah2 bengang2... huhu sory la... btul2 x sngaja....huuuuuu~~~~


Kes kedua plak ngn mmber aku .. time 2 tngh tunggu lif... aku xtaw la nape la aku nie kadng2 sngal tahap dewa punyer orang... time aku tnggu lif 2 aku btul2 rasa nak terkentut...seyes x tipu...masa 2 ramai orng kot...n tmpat 2 pon sunyi...jer... then aku sndar la kt dinding tahan kentut sementara nk tunngu lif tu smpai kan... tah per aku beranagn tah wak2 2... tetiba aku cm lupa ada orng sekeliling aku..padahal orng sumer depan mata jer...mgkin aku nie mmg kuat beranagn kot...huhuhu.... then dngn selamber nyer aku kentut...  "PRETTT....." mak ai bunyi nyer mmg dah xleh blah.... kentut terkepit kot.. nk taw mcm mana bunyi sebenar try la sndar kt dinding n kentut....mmg kuat la wa ckp lu seyes x tipu... perassan aku time 2 xpayah ckp... xtaw nk ckp cmner... mmber aku dah geleng2 kepala dah.... aku wt muka selamba jer la kan...nk muka cmner lagi . dah smpai lif masuk sekali la wat bodoh... dlm 2 mmg aku asyik tahan nk gelak je la.... hahhahah sabor jela....



OKTOBER
  • Suka berbual. 
  • ( tipu la aku lebih bnyk diam dr berckp...tp ada masanya aku x berenti bercakp)

  • Suka orang yang sayang padanya
  • ( saper x suka bila ada orng syng kita... btul x???... tp ada jgk rasa meluat kadng2...huhuhu)

  • Suka ambil jln tengah. 
  • ( x jugak)

  • Sangat menawan & sopan santun. 
  • ( yes aku setuju sngt2)

  • Kecantikan luar & dalam
  • ( nie lagi la aku setuju habis ngeee~~~)

  • Tidak pandai berbohong & berpura-pura. 
  • (aku pndai jer bohong...masa sekolah2 dulu sll tipu mak aku... skng dah x lagi.... xbaik taw tipu2.... dose2)

  • Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan. 
  • ( yer mmg aku cpt simpati ngn orng...kadng2 tensen jer sbb last2 nyer xder saper pon nk simpati kt aku blik... :( )

  • Sentiasa berkawan. 
  • ( mmg aku sntiasa berkwan... hehehehe )

  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
  • ( mmg aku cept terasa hati... tp merajuk aku x lama... don worry aku cepat maaf kan orng walau pon orng wt jahat kat aku seteruk taik unta pon aku still boleh maaf kan.... cayer la... jujur dr hati yg iklas)

  • Cepat marah. 
  • ( xjgak... sbb kalau marah aku suka pndam n kumpul dulu... then bru aku lepas...huhuhuh bahaya eh orng cmni... nk wat cmner cm2 la aku)

  • Macam pentingkan diri sendiri. 
  • ( kdng2 kena pnting kan dri sndrir... tp aku x cm2 pon....)

  • Tidak menolong orang kecuali diminta. 
  • ( nie btul nie... n aku cuba ubah bnda 2..skng nie... )

  • Suka melihat dari perspektifnya sendiri
  • ( xder la cm2...aku trima jgk pndapt orng lain... aku suka dngr nasiat orng bg kt aku.... mngkin berguna tok aku masa akn dtng...btul x??? )

  • Tidak suka terima pandangan orang lain.
  • ( eh xder makna la...aku suka jer trima per orng ckp..jjnji bnda 2 boleh d trima akal pikiran manusia)

  • Emosi yang mudah terusik. 
  • ( setuju)

  • Suka berangan & pandai bercakap
  • ( 2 la suka sngt berangan malam2 kadng2 nk tido pon ssh... mula la ni insomnia cmnie)

  • Emosi yang kelam kabut. 
  • (mmg aku kelam kabut pon...ramai yg ckp aku cm2... nie mmg xleh nk ubah lagi dah sbb sfat semula jadi nie)

  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan). 
  • (nie btul jgk nie)

  • Suka melancong, bidang sastera & seni.
  • (eyr aku suka jaln...kalau boleh nk pergi merata2... mesti best,suka menari...dulu kecik2 nk jd penari... aku pnh isi borang SPA mntak tarian... n dpt panggil interview...tp mak aku buang surat 2... huhuhu mak aku ckp xder paedah nyer nk g... gedik gak aku ni nk jd penari bagai.... )

  • Pengasih, penyayang & lemah lembut. 
  • ( ov cos...kalau x , xkan tiap kali blik umah adik2 aku sumer nk berkepit jer ngn aku... sbb aku pnyayang la... huhhuhu)

  • Romantik dalam percintaan. 
  • (mmg aku romantik habis...)

  • Mudah terusik hati & cemburu.
  • (setuju)

  • Ambil berat tentang orang lain
  • (setuju)

  • Suka kegiatan luar.
  • (setuju)

  • Seorang yang adil.
  • ( yer mmg aku nk mnjadi adil...aku bnci kt orng yg x adil nie.... ssh nk cr keadilan dalam dunia skng nie....hmmm )

  • Boros & mudah dipengaruhi persekitaran
  • (yes mmg aku boros aku boleh habis kan rm1000 dlm 1 minggu... seyes x tipu)

  • Mudah patah semangat 
  • (xde makna nyer...aku la orng pling kuat smgat dlm dunia nie...hehehhe)



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.