PANAS BARAN???? Say "NYAH" TO PANAS BARAN


PANAS BARAN????   
Say  "NYAH" TO PANAS BARAN

ASSALAMUALAIKUM

Panas baran........ hmmmmm.... yg kdng2 mmbuat aku ada perassan bnci townrd my fwen. bila tetiba jer berperangi pelik. huhu mmg xbleh blah... rilex sudah kan.. wtper nk tunjuk sngt panas baran kt orng lain...heyyyy!!! orng lain xder wat paper pon kt lu...rilex sudah... xpayh la smpai ko nk masam2 muka x tahuan hala kan... orng tngk nympah kot... cuba ko rilex jer...xpayah nk tunjuk muka ko yg masam cm hantu raya 2...even hantu tngk muka ko pon nympah... Aku sabar jer.. jgn nk lebih2 la... aku pon panas baran beb...sumer orng pon ada panas baran masing so pandai2 la ko kawal...jgn la smpai orng tngk ko menympah... saper2 ada sifat cmnie bek ko buang la cepat2 b4 all ur frens runaway frm u... serrious dowhhhhhh!!!!!!!...nympah tahap gaban power rangers.....wacaaaa!!!!!

ko dapt apa ngn panas brgn ko 2, wahai si panas baran?????... ramai kawan???? oorng hormat ko??? orng tkut ngn ko????  xla beb.... bukan sbb2 nie.... ko wat cmnie lagi la ko xder kawan.. xpasal2 ko jadi bahan kutukan...please la throw away ur panas baran k....  the only reason orng diam jer bila pemanas baran nie mula nk melenting nk taw sbb apa??? sbb nyer 1 jer...mals mau gadoh la wey.... ssnng jer reasons dy.... orng mls nk gaduh2... aper guna gduh kan...btul x???? aptah lagi kalau serumah ker....sebantal ker...sekelas ker.... se... se... se... se... n macam2 se lagi la.... xguna nk gduh2 nia...tmbah2 sesama muslim...kan x elok bergaduh...banyk keburukan dri kebaikna.... hmmm renung2 kan lah....


K lah citer pnajang2 pon xguna...nah!!!!!  amik ko tip2 bg saper2 yg panas baran naik giler 2.... (aku copy paste jer nie...heheheh )

- Jangan terlalu ikut perasaan marahAmbik tidakan yang segera untuk memperbaiki situasi sekiranya kamu rasa tergangu. Contohnya bincang secara baik dengan pelayan jika kamu merasakan tidak senang dengan makanan kamu. Begitu juga dengan kekasih. Elakkan berkasar dan bincang kan setiap masalah yang berlaku dengan tenang.

- Jangan melepaskan kemarahan 
Kamu mungkin merasa lebih baik, tetapi orang yang dimarahi, pastinya akan berasa tidak selesa dengan kamu. Gunakan cara lain untuk melepaskan kemarahan, Seperti menulis dalam diari atau menulis surat marah yang tidak dirancang untuk dikirimkan pada sesiapa. Ianya hanya untuk meluahkan rasa sakit hati dan rasa marah dalam diri kamu.

-ProaktifJangan mengharapkan orang lain membaca fikiran kamu atau mengetahui apa yang kamu inginkan. Beritahu pada diri untuk belajar jujur pada diri sendiri dan orang lain tentang apa yang kamu inginkan dan perlukan dalam kehidupan seharian kamu.

-LupakanKetepikan beberapa saat untuk memikirkan tentang orang yang menjadi sasaran kemarahan kamu. Ini kerana kadang kala kamu melahirkan kemarahan ketika kamu rasa sakit hati dan tidak puas hati dengan seseorang. Oleh kerana itulah elakkan daripada mengingatinya.




P/S: sajer letak pic nie coz rindu bangt sama wa punya adik... tnggu kak long balik taw...... muahhhhh





You may also like

No comments:

Powered by Blogger.