APER AKU NK WAT LEPAS ABIS BELAJAR KALAU XNK KERJA???



APER AKU NK WAT LEPAS ABIS BELAJAR KALAU XNK KERJA???


ASSALAMUALAIKUM

Yes!!! dah abih exam... akhir nya abis la sgla penderitaan aku terhadap actuarial sciences nie... opppsss!!! belum lagi la...25hb nie ada presentation FYP.. aduh takut nyer... agak nyer aper la yg bakal aku lalui hari rabu nnti... mmpos aku di hentam oleh panel aku iaitu lecturer aku sendiri... sabar la... nie adalah yg terlast.. lepas nie dah xder dah... aku leh wat aper jer yg aku suka... 

okie... hmmm per eh aku nk wat lepas abih belajar nie... mesti kawan2 aku sumer sebuk nk cri2 kerja... hmmm Ada x kerja yg sesuai tok aku nie.... hmmm kerja aper eh yg X menguna kan otak... cpet bg taw... aku dah letih dah nie..mngguna kan otak aku selama bertahun2 belajar... cpt2... da x kerja yg x guna kan otak... aduh sumer pon kena pakai otak kalau nk keja dkt insurans company... mak aku mesti bising kalau aku x cri kerja... aduh!!! tensen... lepas tensen study kena tensen sbb dgr mak aku berleter plak suruh cri kerja... sbb tu la dr awal2 lagi aku dh mmpersiap kan dri aku dgn berbisnez.. n tok pengetahuan saper yg xtahu tu... skng nie aku dh pon start biznes aku dkt uptown.. actually xder la aper sngt kan... tp okie la tu kan drp aku xder wat paper sementara nk cri kerja bleh la aku mmbz kan diri aku dgn uptown aku... huhu so saper kawan2 aku yg dkt alor staq bleh la g sn yer... tapak aku NO:44 so p taw jgn x p (UPTOWN STADIUM)

selain drp uptown jgk bulan nie kalau cukup duit aku akn trima tawaran dkt lorong smpit jgk... actually dah nk g bayar dah awal thun hari tu... tp system dorng down so x dpt nk bayar... n dorng suruh aku dtng hujung bulan nie ... so kalau xder aral melintang n duit aku cukup aku akan amik tapak dkt lorong sempit jgak..insyallah. Harap2 ada la duit aku nnti... n khabar nya dkt PEKAN RABU pon dorng akan buaT 1 lgi cawangn tok uptown..so aku dah pon memhon just tunggu je la yer... kalau ada rezeki ada la... 

Lepas belajar ni aku jgk bercdng nk belajar majahit.. aku dah pon riki kelas menjahit n ada 1 kelas yg aku tngk yg ada feedback yg bagus iaitu SERISA JAHITAN.. sebgus mn aku xtahu.. tp aku akan try la nnti belajar dkt ctu... skng nie pon aku dah start tngk2 youtube mcm mn dorng mnjahit baju.. nmpak mcm snng ....tp x snng pon sbb aku pnh cuba jahit bju kurung ... huhuhu kompem la x mnjadi... jdi bnda lain... bukn jd baju... hahahha... habis kain yg di sponsor oleh cik abang aku... nseb baik dy x mrah... heheheh ... eh lupa plak nk bg taw... SERISA JAHITAN tu dkt jalan stadium.. kalau x silap aku kelas sumer 16 jam n dorng akan ajar smpai pndai.. sumer dorng akan ajar drp seasas - asas jahitan.. n dy  nyer yuran rm330 kot kalau x silap aku... for 14 hours class... so sesaper yg nk belajar mnjahit bleh la kol di talian : 012-5509371 .. aku dah try kol hari tu... insyallah kalau aku cukup duit nnti bleh la belajar kt sn... buat masa skng nie... tngh semput lagi sbb bru start kan dkt uptown tu... aku nyer CIMB XPRESS CAsh pon x dilulus kan hari  2... tp xper nnti aku cuba lagi...

Terlalu banyak impian aku ... aku harap aku akn dpt bukak butik dgn sumer baju adalah design aku sendiri... hahaha bleh x belajar kt youtube jer cmner nk jahit baju... actually tok aku pon pndi jahit... tp ssh la belajar ngn dy..huuhu mcm xnk ajar jer...kehkehkeh... k lah paper pon aku harap impian aku akn tercpai... xper asal kan lmbt pon jnji sumer yg aku nk ni.. aku akan usaha kan jgk walau apa cara sekali pon.. walau pon terpaksa habis kan segulung kain pon tok aku belajar mnjahit.. hahaha cewah..bnyak sngt tu kalau segulung...membazir sungguh!!!!


okie seblum aku chow... kat bawah2 nie adalah brang2 aku selama 2 tahun stngh aku belajar nie... sumer aku dah packing sbb dah nk berambos dr baiduri...okie baiduri.... aku akan merinduimu.. k... amacam banyk x??? bnayk x????









You may also like

Powered by Blogger.