MaLanG???

ASSALAMUALAIKUM

Penah tak korang rasa yang kadang-kadang diri korang ni pembawa malang kepada orang sekeliling korang??? Aku penah rasa cmtu dulu, sekarang pon kadang-kadang aku rasa benda yang sama. Tapi x sepatutnya kan kita rasa cmtu. kadang-kadang rasa cm "kenapa lah naseb aku ni malang sngt?". Actually xder la malang mana pon kan. Sajer jer nk cakap cmtu. Nak bagi puas hati sendiri.

MAcam aku ... kadang2 memang la rasa cm diri nie malang jer. Yelah nak pegi meniaga jer.. hujan la... geberator problem la... payung patah la....keta rosak la... ish.. ada jer bnda yang x kena. Padahal Allah uji kita, patut nya kita rasa berterima kasih sb di datang kan ujian2 yang mcm nie... tu tanda nyer Allah sayng kan kita kan?? x gitu... or maybe sbb kita nie leka dengan duniawi... so dia uji kita supaya kita akan ingt DIA walau pon time tu kita ingt dy time ssh... sekurang2 nya... kuar di mulut " YA ALLAh" kan.. bukan nyer keluar segala lan^&8 bagai kan....

Kadang dia ssh kan kita jalan nie...tp dia senang kan kita dgn lagi satu jalan. xgitu ???

aper pon... jgn mudah myerah kalah... jgn mudah melatah... apa jd pon wat yg terbaik.. supaya kita xkn mnyesal kemudian hari ... yang paling penting jgn wat jahat ngn orang.. biar la apa orng nk ckp yang penting kita taw, family kita taw dan Allah tau. berdoa yang terbaik :)



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.